Low-Back-Pain-BLUE_02-1024x1024

Болки в кръста – това е заболяване е в областта на поясно-кръстната област, често с притискане на коренчетата там. Болката може да бъде локализирана в областта на кръста, но може да се разпросте и по хода на нерва в областта на бедрото, подбедрицата и до пръстите на краката. При „прищипан“ нерв болният има характерна щадяща поза леко изкривен на една страна. Причините са описани при болки в гръбначен стълб. При дискова болест най-често са засегнати нивата на L 4-5 или L5 – S1. Движенията са ограничени и болезнени.
Предписват се обезболяващи и противовъзпалителни средства, след това се построява физиотерапевтичен комплекс от специалист по физиотерапия и рехабилитация – провежда се кинезитерапия с подходящи упражнения, масажи, иглотерапия и подходящ курс физиотерапия. Профилактиката включва два пъти в годината провеждане курс физиотерапия –пролет и есен.

„МЦ САЛУС“ разполага с нова генерация апаратура, която дава възможност за лечение на  проблеми, свързани с възрастта и околната среда. Стимулира се производството на колаген и регенерация на клетките, болката спира за продължителен период от време